Nowości anCnoc

Nowa anCnoc Peatlands to whisky limitowana, wypuszczono zaledwie 6600 butelek. Jak rekomenduje producent, to „ciemne” torfowe nuty oraz delikatne wykończenie. Kolor opalizująco bursztynowy, w nosie najpierw słodkie cytrusy, potem ostre przyprawy i mgiełka gałki muszkatołowej. Smak kremowy, toffi, wzmocniony ciepłą falą ogniska. Dojrzewa ponad 10 lat w beczkach po bourbonie. Woda do whisky pobierana jest z krystalicznie czystej, źródlanej wody, która płynie przez Knock Hill i jest sercem każdego destylatu z anCnoc.


Druga nowa pozycja to whisky Black Hill Reserve. Dojrzewa jedynie w beczkach po bourbonie. Króluje w niej smak miodu i cytryny, ale też uwypuklają się nuty dojrzałego zielonego jabłka, impresja wanilii z dodatkiem kremu, orientalne przyprawy, w tym imbir. Wykończenie delikatne, zwiewne, choć czuć mgiełkę miodowego torfu. Całość – letnia, soczysta.
Trzecia nowa whisky, to Barrow – jest „ciemniejszą stroną” siostry. Dojrzewa również w beczkach po bourbonie, ale jest to zdecydowane połączenie stylu anCnoc – owocowo-słodkie z warstwami dymu z torfu. W nosie dym ogniska, ale delikatne, zaokrąglone nuty – wyważone. Potem paleta cytrusów, miodu, marcepan, wiśnia na języku, splata się z dębiną. Podniebienie muska torfowość trunku, aby zakończyć nutą karmelu i owoców tropikalnych.

anCnoc-Peatlands-Scotch_500x510

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.