Na sklepowych półkach zadebiutowały znane i lubiane likiery Dalkowski w zupełnie nowej odsłonie. Nowa, spiralna butelka podkreślającą niezwykłą kremowość produktu, a także papierowe, uszlachetnione etykiety. Wprowadzono również nowe smaki – różane latte, czekolada z pomarańczą oraz dwie wersje likieru Advocaat wzbogacone o alkohole szlachetne – Advocaat na rumie i Advocaat na whisky.
Wszystkie nowości, a także świąteczne zestawy prezentowe, są już w sprzedaży. Aby produkt stał się jeszcze bardziej widoczny i dostępny dla konsumenta, w przestrzeniach sklepowych stanęły ekspozycje przypominające budki z lodami. – To efekt zupełnie nowego podejścia do marki – tłumaczyAnna Pawłowska-Kruzińska, szefowa Działu Rozwoju Biznesu i Komunikacji w firmie Henkell Freixenet Polska. – Materiały POS dedykowane Dalkowskiemu zostały zaprojektowane tak, by inspirować do eksperymentów z produktem, a także podkreślić rzemieślniczość i mistrzostwo smaku naszych likierów. Na standach konsument znajdzie całą linię Dalkowskiego, a także pomysły na zupełnie nowe, zaskakujące sposoby konsumpcji – mówi Anna Pawłowska-Kruzińska.
Shake-it z Dalkowskim
Likiery Dalkowski dobrze sprawdzają się jako dodatek do deserów, kawy czy modnych koktajli.
– Na bazie naszych likierów można przygotować na przykład pyszne i niskokaloryczne szejki – mówi Marta Tyszkowska, kierownik marketingu ds. Wyrobów Spirytusowych w firmie Henkell Freixenet Polska. – Wystarczy dodać do nich ulubiony napój roślinny lub mleko, owoce i kostki lodu, a następnie zmiksować wszystkie składniki. Taki koktajl można dowolnie udekorować, a potem zaserwować w modnej butelce czy słoiczku ze słomką. Nasze sprawdzone, ulubione przepisy umieściliśmy na kontretykietach poszczególnych likierów Dalkowski.
Jak dodaje Marta Tyszkowska, właśnie rozpoczyna się najlepszy czas w roku dla likierów. – Wiosna, a zwłaszcza okres Świąt Wielkanocnych, to moment, gdy konsumenci niezwykle chętnie sięgają po nasze likiery Dalkowski. Są przyjemnie kremowe, o aksamitnej konsystencji, stworzone do niespiesznego degustowania. Łączą w sobie elementy tradycji, swojskości, ale i elegancji – tłumaczy Marta Tyszkowska.
Dalkowski Advocaat, produkowany przez firmę Henkell Freixenet Polska, od lat powstaje według tej samej, sprawdzonej, mistrzowskiej receptury. Bazę stanowią żółtka jaj kurzych z chowu ściółkowego i doskonałej jakości spirytus. Całość wzbogacona jest subtelnymi nutami wanilii.
Receptury z kontretykiet
Strawberry Paradise
50 ml Dalkowski Advocaat Classic
Garść truskawek
100 ml mleka
Kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
Cocoa Dream
50 ml Dalkowski Advocaat na Rumie
Pół łyżeczki kakao
100 ml mleka
Kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
White Coffee Shake
50 ml Dalkowski Advocaat na Whisky
50 ml espresso
50 ml mleka
Kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
Ice Smoothie
50 ml likieru Dalkowski Czekolada z pomarańczą
mała gałka lodów śmietankowych
skórka pomarańczy
kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
Very Berry Shake
50 ml likieru Dalkowski Lody Waniliowe
50 ml słodkiej śmietanki 18%
garść borówek
kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
Ice Coffe
50 ml likieru Dalkowski Różane Latte
100 ml mleka
50 ml espresso
kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.
Strawberry Milkshake
50 ml likieru Dalkowski Truskawka ze śmietanką
100 ml mleka
Pół banana
kostki lodu
Połącz składniki za pomocą blendera i przelej do szklanki.