słowacka whisky single malt z destylarni Nestville, finiszowana na Podlasiu w beczkach po polskich miodach pitnych. Projekt pilotuje Artur Brzychcy dla DMS Barrels, czyli firmy dystrybucyjnej Tedi. Barwa jest miodowa. Aromat lekki, bardzo waniliowy, nuty karmelowe i kukurydziane, lekko orzechy włoskie, zioła, wyraźnie beczki po bourbonie. Smak słodki, miodowy, sporo ziół, jest też pieprzność, jakby żyta, a nie słodu jęczmiennego, jest dużo młodego drewna. W finiszu: miód, propolis, nadal pieprzność, wanilia, wciąż dużo surowego drewna, orzechy laskowe i popcorn. Zaskakująco amerykański styl whisky słowacko-polskiej. Edycja limitowana, wypuszczono 370 butelek o mocy 43%.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail