Oniyome

(鬼嫁) japońskie shochu destylowane ze słodkich ziemniaków. Podczas fermentacji dodano grzyba koji, a konkretnie czarnego koji, tradycyjnie używanego w gorzelniach na Okinawie do produkcji awamori – destylatu z ryżu. Trunek ma przyjemny aromat fiołków, róży, cynamonu i muszkatu. W ustach też dużo muszkatu, lekkie, orzeźwiające, przypomina wino. Nieco zbyt mdłe. Moc – 25%. Nazwa znaczy mniej więcej – Diabelska żona. Producentem jest firma Iwakawa, która destyluje shochu od 1870 roku.

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.