kanadyjska whisky o wspaniałym cytrusowym smaku, z elementami imbiru i gruszek. Powstała pod koniec lat 90. w destylarni Corby, finiszowana w beczkach po porto, ale jej recepturę zmodyfikowano w 2012 roku. Obecnie marka należy do koncernu Pernod Ricard. Whisky jest dwukrotnie destylowana w miedzianych aparatach kolumnowych. Zanim trafi do beczek po porto, leżakuje w beczkach po Bourbonie. Początkowo whisky była sprzedawana bez wskazania wieku, obecnie jest oferowana jako dziesięcioletni blend.
Komentarze
Żebyś tak jeszcze pisał, gdzie ten zajzajer można kupić…
ja zamawiam tego typu dziwa przez Forum Minialkoholików Maniaków
do degustacji i opisu, ale później, gdy ci zasmakuje? Podzwaniasz tymi 5cl?
wiecznie degustuję, odnawiam przyjemność drugiej degustacji w barach. Staram się nie kupować do domu dużych butelek bo bym umarł z nadmiaru.
zaraz nadmiar – od czego koledzy? pomogą 😉
nie wątpię, ale nie opędziłbym się od kolegów…