destylarnia z Derry w Irlandii Północnej, miasta słynącego do lat 20. XX wieku z produkcji whiskey (Watts Distillery została zamknięta w 1921 roku). Master distillerem jest Ciaran Mulgrew, który był dyrektorem zarządzającym oraz współwłaścicielem firmy Niche Drinks, istniejącej od 1983 roku, zajmującej się produkcją likierów St. Brendan Irish Cream i Irish Coffee. Spirytus na whiskey prawdopodobnie pochodzi z zakładu Cooley. Zakład w Derry jest na ukończeniu, przewidywana pierwsza destylacja to pierwszy kwartał 2018 roku. Produkcja ma obejmować tylko malt whiskey, rocznie 500 tys. l czystego alkoholu. Obecnie Quiet Man powstaje z zakupionych destylatów kupowanych w Cooley. Podstawowy produkt to Quiet Man Bourbon Cask. W aromacie: słód, wanilia, jabłka, kukurydza. W smaku dużo słodu i ziarna, trochę gorzkiej czekolady, maliny, gruszka, ale też nugat. Finisz bardzo ziarnisty i rozgrzewający (czarny pieprz). Nieco ostrzejsza niż irlandzka klasyka. W ślad za nią pojawiła się Quiet Man 8YO – whisky single malt, starzona w przez osiem lat beczkach po bourbonie. Aromat bardzo słodowy, z nutą jabłek i moreli, do tego słodycz toffi. W smaku bardziej wyrazista niż większość irlandzkich whiskey, nuta przypieczenia, trochę pikantności (głównie imbir), ale też słone i jodowe morskie nuty, no i słodkie jabłka, a i gruszki, i brzoskwinie. Finisz zdecydowanie słodowy, ziarnisty. Jest także Quiet Man 8YO Oloroso Cask, finiszowana w beczce po sherry, bardziej słodka, z wyraźnymi nutami bakalii. Pod koniec 2016 roku zadebiutowała Quiet Man 12YO – single malt z beczek po bourbonie, w aromacie egzotyczne owoce – ananas, mango, cytrusy, a także miód i wanilia. Podobnie w ustach – słodycz i owocowość, dużo miodu, delikatnie cynamon.