Restauracja Albertina wspólnie z Vini e Affini serdecznie zapraszają 25 kwietnia o godz. 20:00 na kolację komentowaną, której gwiazdami będą wina Reischrat von Buhl. Degustowanych będzie 6 wyjątkowych win, których dopełnieniem będzie specjalnie przygotowane menu degustacyjne szefa kuchni Grzogorza Fica. O samych winach opowie osobiście Richard Grosche, zarządca tej słynnej winiarni z Palatynatu.
Lista win:
1) Riesling Bone Dry
2) Riesling Trocken
3) Riesling Julie Halbtrocken
4) Pinot Noir Rose Suez
5) Riesling trocken Ungeheuer
6) Riesling spatlese Leinhole
Menu:
1) Aperitif, finger food
2) Wędzony dorsz / Pomidor confitowany w cytrusach / Rukiew wodna / Sos Cytrusowy
3) Pâté z kaczki z foie gras / Owocowa konfitura / Kiełki groszku
4) Stek z miecznika / Koper włoski gotowany z limonką / Nasturcja
5) Comber z królika / Zioła / Szparagi
6) Biała czekolada / Jabłka / Rabarbar / Kruszonka
Albertina Restaurant & Wine, ul. Dominikańska 3, Kraków. Cena: 150 zł/os.
Rezerwacje: albertina@albertinarestaurant.pl, tel. 12 3334110. Potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie przelewu na konto nr: 38 1750 0012 0000 0000 3161 4047.