Blend stworzony we współpracy z Harrisem Reedem, artystą i projektantem Harris Reed dołączył do master blender Sandy Hyslop, by wspólnie stworzyć profil tej edycji. W porównaniu z klastyczną Royal Salute 21YO mamy tu większy udział leżakującej w beczkach po sherry whisky z destylarni Braeval, a także dojrzewającej w amerykańskim dębie whisky Glenburgie. Aromat jest dziwny, mniej poukładany niż w klasycznej mieszance Royal Salute – jest ziemistość, soda, pestki jabłek, orzech laskowy, ale też dużo owoców typowych dla marki: morele, słodkie czerwone jabłka, mirabelki. W ustach oleista i słodka – toffi, ale też nuty gorzkich pomarańczy, gorzkich wiśni, do tego ziemistość, taniczność, zielony orzech włoski. Finisz wyrazisty, kwaskowo-taniczny, kumkwat, kwaśna śliwka, tytoń, skóra, ale też rodzynki, wanilia, lekka nutka korzenna, cynamonowa. W ofercie Wyborowa Pernod Ricard.