holenderski destylat na bazie słodu i jałowca oraz z dodatkiem ziół, które dodają mu nieco pikantnego smaku, ostrzejszego niż zwykły genever. Produkowany m.in. przez Golden Arch Distillery czy A.v. Wees pod marką Taainagel.


holenderski destylat na bazie słodu i jałowca oraz z dodatkiem ziół, które dodają mu nieco pikantnego smaku, ostrzejszego niż zwykły genever. Produkowany m.in. przez Golden Arch Distillery czy A.v. Wees pod marką Taainagel.


8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Legendarny producent ginu Beefeater ogłosił, że z końcem 2025 roku jego destylarnia w Londynie zaprzestanie […]