Nowy smak Soplicy to wynik połączenia dojrzałych i aromatycznych mirabelek z polskim spirytusem według tradycyjnych receptur. Sezonowa, letnia nalewka, to pierwszy na masowym rynku alkohol o smaku tych lekko kwaskowatych owoców.
Mirabelka to bardzo soczysta, aromatyczna i słodka odmiana śliwki, która dojrzewając w letnim słońcu uzyskuje charakterystyczny, pomarańczowo-czerwony kolor. Tradycyjnie mirabelki wykorzystywane są do produkcji domowych przetworów, pojawiając się na stołach w postaci soków, dżemów czy powideł. Soplica Mirabelkowa to nowa, limitowana edycja w portfolio Soplicy. Dołączy do trzech najważniejszych i najbardziej popularnych wariantów nalewek Soplicy, dostępnych w butelkach 350 ml – orzecha laskowego, wiśni i pigwy. – Aromatyczny smak dojrzewających w pełnym słońcu mirabelek z pewnością trafi w gusta naszych konsumentów, którzy z roku na rok coraz bardziej doceniają stosowane przez nas tradycyjne receptury – mówi Magdalena Cichoń, młodszy manager marki Soplica.
Soplica Mirabelkowa jest dostępna w sprzedaży od początku lipca w pojemności 350 ml, wyłącznie w kanale handlu tradycyjnego. Rekomendowana ceny nowej Soplicy Mirabelkowej to 18,99 zł.
Niedobra, strasznie czuć spiryt, pali w przełyku. Ale mam na nią receptę: wymieszać kruche słodkie ciastka lub mieszaninę ciast z dżemem pomarańczowym, (ew. bakaliami, orzechami itp.)ciemnym holenderskim kakao, wlać tę wódkę, uformować kulki otoczyć w czekoladzie ciemnej rozpuszczonej i będą zajebiste ziemniaczki czyli bajaderki.