St. Rob

zupełnie nowa marka koniaku, powstająca w miejscu, gdzie trunek ten był produkowany… przed Rewolucją Francuską. Urokliwa XVIIII-wieczna ruina Domaine de Saint Robert została odbudowana staraniem René-Luc Chabasse, właściciela domu koniakowego Chabasse i marki Bowen, który kupił także przylegające do posiadłości 60 ha winnic. „Jak Feniks z popiołu”, reklamuje się dziś koniak St. Rob, przygotowano nawet specjalny film, przedstawiający jak przebiegał proces odbudowy dawnej posiadłości, zburzonej prawdopodobnie w 1789 roku. W 2015 roku zabutelkowano pierwsze koniaki: VSOP, XO i Extra, zestawione wyłącznie z eau-de-vie z regionów Borderies i Fins Bois, leżakowane w beczkach z dębu Limousin. Styl rześki – kwiatowo-owocowy, o posmaku słodkiej herbaty. Najstarsza obecnie edycja, Extra, w beczkach spędziła średnio 15 lat.

SONY DSC

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.