5 września Filipa 18 Food Wine Art zaprasza na drugą z pięciu zaplanowanych kolacji degustacyjnych nawiązujących do nadania miastu Kraków tytułu Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019 oraz zeszłorocznego jubileuszu 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości. W menu sześciodaniowa kolacja degustacyjna z paringiem whisky nawiązującą do wpływu szkockiej kultury na gród Kraka. Szef Kuchni Marcin Sołtys przygotuje kolację z Pawłem Krasem – szefem Kuchni Bottiglieria 1881. Wydarzenie poprowadzi Mateusz Zabiegaj – brand ambasador Bruichladdich. Cena: 199 zł, początek godz. 20.00. Rezerwacje: (12) 3003030, restauracja@indigokrakow.com.
Degustacje, Spirits
degustacje, single malt, whisky szkocka
Szkocki regiment w królewskim Krakowie
Powiązane artykuły
Wydarzenia
Wesołych, spokojnych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia, wypełnionych chwilami wytchnienia, ciepłem rodzinnych spotkań oraz […]
Degustacje
degustacje
Już 9 stycznia spotykamy się w klubie Kultura Wysoka na Festiwalu Warsaw Spirits Competition. Ponad […]
Degustacje
degustacje, single malt, whisky szkocka
20 listopada Dom Whisky zorganizował degustację whisky zatytułowaną Ardbeg Anthology 15 YO… i inne Przedwieczne […]
Wydarzenia
rynek
Jak informuje Portalspozywczy.pl, w okresie styczeń-wrzesień 2025 wartość sprzedaży alkoholi spadła o ok. 5%, a […]
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Leżakowana w beczkach po sherry oloroso i pedro ximenez, butelkowana z mocą 52,8%. Słodki, przyjemny, […]
Degustacje
degustacje, likier, wódka
Dużo się pisało o marce Monkey VooDoo, która wywołała prawdziwą polityczną burzę w październiku 2024 […]
Wydarzenia
bourbon, destylarnie, rynek, whiskey amerykańska
Świat obiegła niespodziewana wiadomość, gigant amerykańskiej whiskey, należąca do Suntory Global Spirits destylarnia James B. […]
Alkohole dnia
likier
Kwaskowo-słodki aromat wieloowocowy, w zapachu dużo śliwki, suszonej śliwki i suszonej pigwy oraz jagód leśnych […]