marka bourbona, destylowanego początkowo przez firmę Hiram Walker & Sons w ich zakładach w Peoria, w stanie Illinois. Powstał w 1933 roku, zaraz po zniesieniu prohibicji. W latach 60. XX wieku była to jedna z najważniejszych marek bourbona, potem jednak zaczęła podupadać. Destylarnia w Peoria wstrzymała pracę w 1973 roku, a w 1981 roku została definitywnie zlikwidowana. Markę przejęła Barton Distilling (potem Barton Brands, dziś część Sazerac Company). Po zamknięciu gorzelni w Peoria produkowano go przez krótki czas w Heaven Hill, a potem – i tak jest do dziś – w destylarniach Owensboro i w Bardstown, które należą do Barton Brands. Do 2009 roku była to Kentucky Straight Sour Mash Bourbon Whiskey, potem zmieniono recepturę i obecnie na butelkach widnieje napis Bourbon Whiskey a Blend. Na etykiecie jest podana data 1879, ale nie ma ona nic wspólnego z marką, a jedynie z uruchomieniem destylarni whiskey w Bardstown. Ten High to bourbon o słodkim aromacie, przywodzącym na myśl mleczną czekoladę. W smaku nie jest jednak tak słodki, wyczuć można nuty cytrusowe, a nawet pewną gorycz jak w grejpfrucie oraz pinie. Finisz znów słodki, tym razem jak w toffi. Całość mało harmonijna. Moc – 40%.