Tomasz Miler: Whisk(e)y. Notes degustacyjny z kompendium wiedzy

Elegancko wydany, ilustrowany notes degustacyjny, wzbogacony o wskazówki: jak degustować, dlaczego whisky ma tak złożony smak, jak ten smak rozpoznawać, jak go opisywać, jak oceniać w stustopniowej skali. Część publikacji to strony na 300 własnych notatek, oceny degustatora i ranking najlepszych whisky. Jest też część o historii whisky, typologii i geografii whisky, najważniejszych regionach produkcji. Przemyślane, naznaczone autorskim doświadczeniem – świetny materiał edukacyjny dla nowicjuszy, a bardziej doświadczeni na pewno chętnie skorzystają z tych 300 stron na własne notatki. Książka skłania też do refleksji nad systemem oceniania whisky. Dodatkowo diagramy, koła aromatów ułatwiają własne nazywanie wrażeń z degustacji.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.