Unterthurner

destylarnia z Górnej Adygi, założona w 1947 roku w Marlengo. Produkuje głównie na rynki Austrii, Niemiec, Szwajcarii oraz na rynek lokalny, gdzie dominuje ludność niemieckojęzyczna. Używają typowych zbiornikowych miedzianych aparatów do destylacji owocowych okowit, a ich wybór w ofercie jest ogromny – od owoców z sadów po leśne i dziko rosnące. Większość produkcji to destylaty młode. Do starzenia grappy używają dębu francuskiego. Ofertę uzupełniają gin i likiery.

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.