15 lutego Bar & Books zaprasza na warsztaty – przygotowanie wyśmienitego koktajlu Sazerac. Uczestnicy spotkania dowiedzą się o historii drinku, o poszczególnych stylach mieszania, a także o składnikach i radach dotyczących ich stosowania. Barman wykona drinki przed oczami uczestników, przygotowując koktajl w różnych jego stylach. Uczestnicy będą mogli degustować przygotowane napoje i zdecydują, który najlepiej im odpowiada. Następnie pod kierunkiem barmana sami spróbują mieszania koktajli. Autor najlepszego koktajlu zostanie nagrodzony podarunkiem – shakerem z logo Bar and Books. Prowadzącym wydarzenie będzie cudowny barman, Juraj Bulejko. Miejsce: Wąski Dunaj 20, Warszawa. Godz. 19-21.00. Bilety: 45 zł. Więcej www.facebook.com/events/1719505528360034
www.barandbooks.pl/warsaw/events_tim-how-to-make-the-best-sazerac-cocktail-162.html.