4 kwietnia w restauracji Winsky Wine’n’Whisky Bar przy ul. Wioślarskiej 10 odbyła się komentowana degustacja win gruzińskich. Spotkanie poprowadził Vano Makhniashvili, przedstawiciel winnic Telavi Wine Cellars, jednego z największych producentów win w Gruzji. Do spróbowania było aż osiem win z różnych regionów Gruzji, głównie z odmian winogron rkatsiteli, mtsvane i saperavi. Wina wytrawne: Marani Tsinandali, Marani Mukuzani, Marani Kondoli Vineyards Rkatsiteli, Marani Kondoli Vineyards Saperavi. Dwa wybitne wina fermentujące i dojrzewające w amforach – białe Satrapezo 10 Kvevri i czerwone Satrapezo Saperavi. Było też naturalnie półsłodkie wino Marani Khvanchkara, a na koniec słodkie wino z późnego zbioru, botrytyzowane – Satrapezo Gviani 2009. W spotkaniu uczestniczyło ponad 60 osób, a opinie o winach gruzińskich były bardzo entuzjastyczne.