Winiarskie ekstrawagancje cz. I – Francja

2 września o godzinie 20.00 odbędzie się 102. spotkanie Akademii Wina w ramach Geografia Wina – Winiarskie ekstrawagancje cz. I – Francja. Zapraszamy na opowieść o winie, enoturystyce. Degustacje odbywają się w Salonie M&P Praga Strzelecka, ul. Strzelecka 27/29 w Warszawie. Koszt: 50 zł. Do każdej degustacji serwowane są przystawki – tym razem wina w towarzystwie krewetek 🙂

Paul Mas Mon Ma Viognier
Bardzo przyjemny Viognier z rejonu Morza Śródziemnego. Częściowo, krótko dojrzewał w beczkach dębowych, dzięki czemu otrzymaliśmy finalnie wino o pełniejszej strukturze. Aromat świeży z akcentem kandyzowanej skórki z cytryny, nutami brzoskwini i ananasa. W ustach krągłe i pełne, lekko oleiste. Idealne na aperitif, a także to ryb, drobiu, serów z niebieską pleśnią oraz owocowych deserów.

Paul Mas Mon Ma Grenache
Znakomita odsłona langwedockiego Grenache, do którego grona zbierane były ze starszych krzewów o niskiej wydajności. Intensywna, ciemno-czerwona barwa. Bukiet jest elegancki i ciepły, z nutami jeżyn i wiśni, z akcentem wanilii i innych słodkich przypraw. W ustach miękkie i bogate, wybija się soczysty, ciemny owoc i lukrecja. Bardzo uniwersalne kulinarnie – znakomite do grillowanych mięs, makaronów w mięsnych sosach, różnorodnych serów i wędlin.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.