Firma Agárdi to producent wysokiej klasy pálinek, a też wódek, likierów, brandy. Firma działa od 2002 roku w miejscowości Agárd, na przedmieściach, blisko zjazdu z autostrady. Ich owocowe destylaty cechuje wyrazisty aromat, są jednymi z najlepszych na Węgrzech. Firma dysponuje dwoma nowoczesnymi niemieckimi miedzianymi aparatami do destylacji ciągłej, ma spory dział fermentacji z uwagi na bardzo szeroki asortyment. Na miejscu działa sklepik, jest sala konferencyjna, możliwe jest zwiedzanie zakładu i degustacja wszystkich wyrobów.
Najbardziej ceniona linia to: Prémium pálinka, wśród nich m.in.: dzika wiśnia, pigwa, tarnina, czarna porzeczka, wiśnia i czereśnia, jagoda, malina, śliwowica, ale też rzadsze propozycje jak: porterówka (Malátapárlat) czy bananowica (Banánpárlat) oraz grappy z wytłoków winogron muskatowych i cabernet. Druga linia – Miraculum – to tańsze ale i bardziej popularne pálinki, ostrzejsze w smaku: śliwowica, gruszkowica, jabłkowica, morelowica, a także grappa z wytłoków winogron tokajskich. Nowością jest trzecia linia – Vaxxx, w bardziej nowoczesnej stylistyce, z destylatami o mocy 40% i 50% z: gruszek, moreli, śliwek oraz mieszanki jabłek i malin. Prawdziwą specjalnością tej firmy są jednak destylaty z wytłoków winogron – Törkölypálinkák wytwarzane z dziesięciu różnych odmian winorośli rosnącej na Węgrzech, robione często ekskluzywnie dla domów winiarskich z ich wytłoków. Ponadto produkują likiery, w tym również z owoców tropikalnych i świetną brandy. Produkują też alkohole zbożowe – wódkę czystą, wódki smakowe, gin czy słodową White Malt.