Wielki zakład, zbudowany za 10 mln funtów, mają alembiki do słodowej whisky, lomond still do żytniej whisky i kolumny do zbożowej, mogą też trzykrotnie destylować single malt. Za destylację odpowiada Ian Palmer, od czterdziestu lat w branży whisky. Pierwszy spirytus popłynął w grudniu 2015 roku. W 2021 roku ukazała się czteroletnia single malt pod marką Strathenry, wypuszczona przez niezależnego bottlera The Whisky Barrel TWB i była to whisky z InchDairnie. Sami dopiero w 2029 roku planują pokazać swoją pierwszą single malt, na razie wypuścili rye whisky. Na miejscu są magazyny paletowego leżakowania, zestawialnia, jest też linia do butelkowania, w której butelkowane są takie blendy jak Grand Macnish, Lauder’s czy Islay Mist. Moce produkcyjne to 2 mln l etanolu rocznie. Fermentacja trwa 60 godzin, mają cztery kadzie fermentacyjne po 80 tys. l.