Winiarnia Khareba znana jest z kompleksu podziemnych korytarzy, w których leżakują wina. Część tych korytarzy jest dostępna dla zwiedzających. Powstały w 1962 roku, z przeznaczeniem na wino, wydrążone w skale, mają długość 7,7 km. Przez cały rok utrzymuje się tu stała temperatura 12-14 stopni, idealna do przechowywania wina. Znajduje się tu 25 tys. butelek. Organizowane są tu degustacje.
Firma ma aż 1000 ha winnic, w regionach: Kachetia, Imereti, Racha i Lechkhumi, uprawiają 25 odmian winorośli, m.in.: cabernet, chardonnay, sauvignon, muscat, pinot, merlot, rkatsiteli, mtsvane, saperavi, otskhanuri sapere, tsitska, tsolikouri, krakhuna, aladasturi, usakhelauri, khikhvi czy kisi. Wina produkowane są m.in. tradycyjną gruzińską metodą w kwewri.
Mają też destylarnię w Kachetii w miejscowości Akhmeta. Produkują kilka rodzajów brandy pod marką Bakhtrioni, które leżakują we francuskim dębie: 3, 5, 8 i 12 lat. W tradycyjnych aparatach opalanych ogniem destylują swoją chacha. Robiona z winogron rkatsiteli, ma 45%, w aromacie: trawa, ogórek, w ustach lekko słona, oleista.