Znajdująca się na obrzeżach małego portowego miasteczka Kivik, w pięknym krajobrazie Österlen na południowo-wschodnim krańcu Szwecji, firma Kiviks Musteri jest największą w Szwecji przetwórnią owoców. Otoczona sadami schodzącymi do brzegu Morza Bałtyckiego, produkuje soki, przetwory, ale też cydry, wina jabłkowe, mają też własny calvados, który w Normandii robi dla nich Christian Drouin.
Firma powstała w 1888 roku. Przerabiają ponad 70 odmian jabłek, także gruszki i inne owoce. Otwarta dla zwiedzających, z ciekawym muzeum i ekspozycją poświęconą przetwórstwu owocowemu. Jest tu bar i restauracja, można też spacerować po sadach. Butelkowany dla nich Kiviks Calvados VSOP Pays d’Auge (40%) ma bardzo przyjemny zapach słodkich, cierpkich i gorzkich jabłek, nieco lukru. W smaku jest sporo goryczy, jak w jarzębinie, mdłe. I taki też finisz gorzko-mdły, waniliny. Cydry niestety są słodkie, przypominają lekko alkoholową lemoniadę, nie jest to normandzki wytrawny cidre brut.