Straight bourbon, 70% kukurydzy, 30% słodowanego jęczmienia, opalanego dymem z drewna wiśniowego, 42,5%. Zadebiutowała jako limitowana edycja w listopadzie 2017. Bardzo przyjemny słodki zapach kaszki bananowej, egzotycznego drewna, sandałowca, migdałów, słodkiej, dojrzałej jędrnej gruszki. Smak lekki, gorzkawy, sporo ziół, zwłaszcza rozmarynku, jest też gruszkowa słodycz, anyż, marcepan. W finiszu ziemistość, taniczność, lekka nuta pieprzna, banany, wilgotne liście, orzechy, kasztany jadalne i wszechobecna gruszka.
Alkohole dnia, Spirits
bourbon
Woodford Reserve Cherry Wood Smoked Barley
Powiązane artykuły
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Wydarzenia
likier
Podczas Warsaw Spirits Competition zadebiutują dwie limitowane edycje Klaudiusza Szurgota, w tym Cytrynówka Częstochowska z Marakują, dostępna wyłącznie 9 stycznia w limitowanych ilościach.
Degustacje
degustacje, rum
19 grudnia Dom Whisky organizuje online spotkanie edukacyjne poświęcone marce Don Papa, prowadzone przez brand ambasadora Marcina Szymę.
Wydarzenia
gin, muzeum
Legendarny producent ginu Beefeater ogłosił, że z końcem 2025 roku jego destylarnia w Londynie zaprzestanie […]
Partnerskie
Wydarzenia
partnerskie, rynek
Nicolas Krantz od 1 stycznia 2026 obejmie stanowisko CEO Wyborowa Pernod Ricard i regionu CEE, zastępując Fabrice’a Audana, który po 40 latach kariery przechodzi na