W dniach 27-31 maja w Hotelu Intercontinental w Warszawie odbyła się dziesiąta edycja imprezy Flavours of Portugal, organizowana przez Polsko-Portugalską Izbę Gospodarczą, pod patronatem Ambasady Portugalii. Prezentowane były różne regiony Portugalii – madera i Azory, Trás-os-Montes i Minho, Douro i Beiras, Estremadura i Ribatejo, Alentejo i Algavre. Goście biorący udział w wydarzeniu mieli okazję skosztować typowych portugalskich dań przygotowanych przez renomowanych portugalskich szefów kuchni, a także portugalskiego wina. Ponadto uczestnicy mogli posłuchać wykonawców muzyki fado.


Wśród wystawców byli producenci win, importerzy, dystrybutorzy, m.in.: Parras Vinhos, Symington Family Estates, Messias, Madeira Wine Company, Vinhos do Tejo, Wines & Winemakers, Atlantika, TEK Trade, Super Bock, Sogrape, PMC Wine & Food, Constantinos, Quinta da Almiara, CMP, Casa Ferreirinha, Parras Wines i inni. Było dużo porto (Niepoort, Sandeman, Warre’s, Cockburns, Messias), madera (Blandy’s, Miles, Cossart Gordon, Leacock’s) i inne wina portugalskie, piwo Super Bock, a na stoisku Tejo portugalska mistela abafado.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail