Akademia Wódki

19 września odbyły się pierwsze zajęcia Akademii Wódki. Prowadzili je wspólnie Łukasz Gołębiewski, autor książki o wódce oraz Michał Paszota, gorzelany z Podola Wielkiego. Przedstawiony został proces produkcji wódki od pola, przez obróbkę surowca, fermentację, destylację i rektyfikację, po filtrację i gotowy napój w butelce. Potem odbyła się pierwsza z zaplanowanych degustacji w ciemno. Do spróbowania było sześć wódek: pszeniczna, żytnia, ziemniaczana, jęczmienna, z buraka cukrowego oraz wódka z dodatkiem cukru. Celem Akademii jest nabycie umiejętności rozpoznawania i nazywania smaków i aromatów wódki. Kolejne zajęcia odbędą się 26 września.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.