rodzinna serbska winiarnia ulokowana w małej wiosce Vinča w pobliżu miasta Topola. Produkcję wina i rakiji rozpoczął w 1903 roku Miloš Aleksandrović, dziś prowadzą ją jego wnuki. Przed drugą wojną światową produkowane przez nich wino Trijumf dostarczane było na królewski dwór Serbii i eksportowane za granicę. PO wojnie winnice zostały częściowo przejęte przez państwo. Rodzina wznowiła działalność na dużą skalę dopiero w 2000 roku. Dziś oferta obejmuje kilkanaście marek win, a także wina musujące, własne uprawy winogron obejmują szczepy: Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Riesling, Chardonnay, Muscat, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot czy lokalne: Prokupac i Frankovka. Firma destyluje też rakiję z winogron, sprzedawaną w wersjach rocznikowych (vintage), są to Loza oraz Trijumf Grappa (nieprawnie używana włoska nazwa) – z wytłoków winogron szczepów: Sauvignon Blanc (85% zawartości) oraz Pinot Blanc i Riesling. Jest zaskakująco słodka, o miodowo-jabłkowo-kwiatowych nutach.