Produkt zarezerwowany dla strefy bezcłowej lotniska w Bejrucie. Wytwarzany z alkoholu z winogron odmiany oebidi z własnych winnic z Doliny Bekaa. Został nazwany na cześć François-Eugène Bruna, który jako pierwszy wyprodukował go w 1868 roku. Jest obecnie jedną z najsłynniejszych odmian araku na świecie. Destylowany w Libanie w stuletniej piwnicy Domaine des Tourelles i tradycyjnie przetwarzany w trzystopniowej destylacji z dodatkiem anyżu. Winiarnia uprawia również własny anyż w Deir el Ahmar, aby stale kontrolować i optymalizować jakość. Brun 10 to jedna z niewielu odmian araku, która dojrzewa przez dziesięć lat w glinianych amforach, aby uzyskać gładki i elegancki smak. Zapach winogron, moreli, brzoskwini i anyżu. Bardzo harmonijny. Smak ostry – anyż, kolendra, koper, winogronowy destylat. Finisz wyrazisty, dużo winogronowego destylatu, kolendra, anyż, koper, pieprz, lukrecja. Moc – 53%.