Bacanora Blanco Santo Cuviso Agave Pacifica

Trunek produkowany w bardzo tradycyjny sposób, rdzeń agawy jest opiekany w ceglanym piecu. Po ugotowaniu agawy są mielone i fermentowane naturalnie przez dzikie drożdże przez okres do 12 dni. Podwójna destylacja w miedzianych alembikach. Po destylacji spirytus pozostawia się w szklanych gąsiorach o pojemności 5 l na okres ok. 2 tygodni, zanim zostanie zlany do butelek z mocą 45%. Zapach marchwi, pietruszki i olej słonecznikowy. W smaku bardzo delikatne i warzywne – marwitki, zielony ogórek. Finisz słodki, warzywny, ale też agrest i lekko pieprzność. W Polsce ofercie The Last Port.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.