whisky z Cape Mountain, RPA, destylowana z kukurydzy. Leżakowana przez ok. 5 lat, po trzech latach przelewana, ale zawsze są to beczki first-fill bourbon. Spirytus, który trafia do beczek ma 94% i bynajmniej przez czas leżakowania nie wytraca mocy. W nosie egzotyczne owoce, ciasto drożdżowe, cukier puder, mleczna czekolada, kokos, wiśnie, liście, mokre drewno, winogrona. Dalej aromat przechodzi w kierunku infuzjowanej wanilią brandy. Niezwykle lekka, słodka, w ogóle nie czuć alkoholu, za to wyczuć można dużo bananów, wanilia i toffie, rodzynki, śliwki w czekoladzie. Finisz kokosowy, Bounty, czarna herbata. Moc – 43%. W ofercie Centrum Wina.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail