Irlandzka whiskey aromatyzowana naparami Irish Stout Beer i Chocolate Malt Barley, leżakowana w mocno wypalonych beczkach, o mocy 40%. Jest to mieszanka whiskey grain i trzykrotnie destylowanej single malt. Barwa bardzo ciemna, prawie jak Guinness. Butelka kapslowana, po zdjęciu klasycznego kapsla jest porcelanowe patentowe zamkniecie jak w Grolsch. Producent to Darker Still Spirits Co. Zapach palonego ziarna, kawy, karmelu, lukrecji. Smak ciężki, gorzki, dużo słodu piwnego, nuta kawy, solony karmel, w tle waniliowa słodycz, toffie. Finisz dość lekki, kawowo-herbaciany, nuta ziołowa, sporo solonego karmelu. Łatwe do picia, słodko-gorzkie, w smaku nie przypomina whisky, ale na pewno będzie idealnym składnikiem do Irish Coffee. Bardzo innowacyjny produkt, moc – 40%.
Black Irish Made Dark
Powiązane artykuły
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]