działająca w Brighton na Barbadosie destylarnia rumu, będąca częścią firmy The West Indies Rum Distillery Ltd. Sprzedają destylat m.in. do produkcji likieru Malibu i rumu Cockspur, większość sprzedawanego an Barbadosie rumu to ich marki. Tutejszy produkt ma ożywczy, nieco metaliczny smak, który zawdzięcza zapewne stalowemu aparatowi do destylacji typu pot still. Dobrą okazją do zapoznania się ze stylem rumu z Black Rock jest edycja Bruichladdich – Barbados Rum 2000, to dziewięcioletni trunek, starzony w beczkach po Bourbonie lub wydane przez francuską firmę Ferrand w serii Plantation: dwudziestoletni Extra Old Barbados Rum, pięcioletni Barbados Grande Reserva czy Barbados 2001, który leżakował przez dwanaście lat zmieniając Bezki: po Bourbnie, sherry i koniaku. Destylarnia Black Rock powstała w 1893 roku, założyli ją przybyli z Niemiec bracia Stades z zamiarem eksportu trunku do swojej ojczyzny. W 1903 roku gorzelnię przejęła firma z Barbadosu – The Goddard Enterprises Ltd. Poza dwoma alembikami typu pot still gorzelnia ma cztery nowoczesne kolumny do destylacji ciągłej. Roczna produkcja to ok. 9 mln l spirytusu. Black Rock ma też własne leżakownie, a w nich ponad 20 tys. beczek z białego amerykańskiego dębu o pojemności 2000 l każda. Rum przeznaczony do sprzedaży jako biały przechowywany jest w metalowych cysternach. Firma ma też własną linię do butelkowania, rozlewa nie tylko rum, ale też importowane z Wielkiej Brytanii gin i wódkę. Zakład jest otwarty dla zwiedzających, podczas organizowanych degustacji można poznać różnicę pomiędzy różnymi stylami produkowanych tu rumów.