Zapraszamy 6 lutego o godz. 19.30 na spotkanie z marką AGWA. To alkohole robione z dodatkiem destylatów na liściach boliwijskiej koki, zbieranych w Andach na wysokości ponad 2000 m n.p.m. Powstają w Amsterdamie, są doskonałym składnikami koktajli, o czym opowie nasz gość specjalny wieczoru, Michał Milcz. Oprócz koki jest tu wiele innych składników roślinnych, jak guarana, żeń-szeń, czy zielona herbata.
Spróbujemy czterech wersji trunku:
Agwa de Bolivia Coca Leaf Liqueur (30%)
Agwa de Bolivia XO (43%) na bazie rumu
Agwa de Bolivia Diablo (35%) z dodatkiem wasabi i galangi
Coca Blue (55,5%) bardzo ekskluzywny trunek, podawany w Pałacu Prezydenckim w La Paz
Degustacja będzie prowadzona przez platformę Zoom. Koszt uczestnictwa to 50 zł (plus 15 zł wysyłka Pocztex), obejmuje 4 próbki po 20 ml. Zapisy: biuro@spirits.com.pl.
Boliwia, koka i Amsterdam
Powiązane artykuły
Czteroletnia żytnia whiskey, zabutelkowana z mocą 56,5%. Aromat pierników – goździki, imbir, miód, cynamon, śliwki, […]
Wesołych, spokojnych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia, wypełnionych chwilami wytchnienia, ciepłem rodzinnych spotkań oraz […]
Już 9 stycznia spotykamy się w klubie Kultura Wysoka na Festiwalu Warsaw Spirits Competition. Ponad […]
20 listopada Dom Whisky zorganizował degustację whisky zatytułowaną Ardbeg Anthology 15 YO… i inne Przedwieczne […]
Jak informuje Portalspozywczy.pl, w okresie styczeń-wrzesień 2025 wartość sprzedaży alkoholi spadła o ok. 5%, a […]
Leżakowana w beczkach po sherry oloroso i pedro ximenez, butelkowana z mocą 52,8%. Słodki, przyjemny, […]
Dużo się pisało o marce Monkey VooDoo, która wywołała prawdziwą polityczną burzę w październiku 2024 […]
Świat obiegła niespodziewana wiadomość, gigant amerykańskiej whiskey, należąca do Suntory Global Spirits destylarnia James B. […]