producent grappy i likierów z Vicenza, u podnóża Alp. Rodzina Bonollo zaczęła destylować grappę w 1908 roku, założycielem firmy był Giuseppe Bonollo. Rodzinna firma wskutek inwestycji zaczęła działać także w regionie Wenecji, przejęli takie destylarnie jak Modin z Ponte di Brenta (firma działająca od 1842) czy Dalla Vecchia z Malo (firma działająca od 1890 roku). Dysponują wieloma areałami winnic, sadząc szczepy m.in.: Cabernet, Chardonnay, Pinot Noir, Prosecco, Moscato czy Friulano. Dysponują zarówno tradycyjnymi miedzianymi alembikami, jak i kolumnami do destylacji ciągłej. Duża część ich grappy leżakuje w dębowych beczkach. Ich sztandarowy produkt to starzona grappa amarone, bardzo kwiatowa w aromacie i delikatna, słodka w smaku. Oferta obejmuje jednak poza amarone grappy: chardonnay, nero d’avola, prosecco, aglianico, primitivo, moscato, cabernet a także: Fior d’Uva Uve Pregiate, Fior d’Uva Moscato, Fior d’Uva Fragola czy Grappa Riserva Umberto. A ponadto szereg likierów – od gorzkiego amaro po słodkie limoncello.