producent jałowcówek ze Steinhagen, firma z długą tradycją, załozona w 1902 roku. Gorzelnia początkowo działała w Detmold, jako część folwarku tutejszych książąt westfalskich. W 1907 roku powstał drugi zakład w Steinhagen, mieście wówczas słynącym z jałowcowego destylatu, działało tu ponad 20 gorzelni. Z czasem zamknięta została gorzelnia w Detmold, mająca typowo rolniczy charakter. W 1955 roku Robert H. Günther sprzedał biznes, jego właścicielem został Wilhelm Kisker z Halle, a rodzina Kiskerów kontynuuje tradycje wyrobu jałowcówki pod dawna nazwą. Najważniejszy produkt to Fürstenhöfer Steinhäger o mocy 38%. Słodowy, bardzo delikatny aromat, w ustach lekko jałowcowe, a w finiszu mleczny, śmietanowy posmak.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail