to tradycyjna i najstarsza istniejąca marka sznapsów w Danii, obecnie tworzona w zakładach w Aalborg. Stworzona przez Anthona Brøndum pochodził z gorzelniczej rodziny, praktykował u ojca, a założył własną destylarnię w 1840 roku w Snaregade w Kopenhadze pod szyldem A. Brøndum & Søn. Jego pierwszą recepturą był Brøndum Kummenaquavit (45%), o intensywnym aromacie nordyckiego kminu, z dodatkiem cynamonu. Brøndums Snaps Original (40%) to mieszanka słodowych destylatów i kminu, krótko leżakowany w beczkach po sherry. W aromacie: kmin i wypieczona skórka chleba. W smaku kmin i liść laurowy. Finisz bardzo chlebowy, liście chrzanu, przyjemny, lekki. Do dziś to jeden z najpopularniejszych akwawitów w duńskich barach. Brøndum Snaps Klar (40%) zamiast leżakowania w beczkach po sherry ma dodatek odrobiny miodu, lekki zapach kminu, słodki zapach jagód. Smak słodki, sporo wanilii, mlecznej czekolady. Słodko-ziołowy finisz, orzechy laskowe. Jest też słodsza wersja Brøndums Fadlagret (38%), akwawit leżakowany przez dwa lata w beczkach po amerykańskiej whisky, doprawiony rumem, sherry, pomarańczą i skórką cytryny. W ofercie obecnie są też likiery – rabarbarowy i tymiankowy.