Chalong Bay

(ฉลองเบย์) biały rum z pierwszego tłoczenia trzciny cukrowej, destylowany we francuskim alembiku, długa fermentacja. Powstaje nad Zatoką Phuket, w Tajlandii. Aromat bardzo egzotyczny – zielone banany, przefermentowany ananas, mleczko kokosowe, lekko ziemistość, kora, winogrona. Smak też egzotyczny, słodko-cierpki. Lekko czuć drożdże, chinina, albedo grejpfruta, banany. Finisz też gorzki i cierpki – cytrusy, banany, popiół. Moc – 40%. Destylarnia Chalong Bay jest otwarta dla zwiedzających.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.