W festiwalowej strefie koktajlowej VI. Pawlina Whisky & Friends w dniach 6-8 maja będzie można spróbować autorskich koktajli, stworzonych przez finalistów konkursu barmańskiego – Championnat De Saveurs De Provance. Do finału zakwalifikowali się: Gaja Jabłońska, Maciej Kiepurski, Karol Piekarski, Mikołaj Matysiak, Dawid Stoch, Tatarynau Aliaksei, Marcin Szyma , Olga Palamarchuk, Michał Zaborniak, Jerzy Skura. Na zwycięzcę czeka nagroda – wyjazd do Prowansji i wizyta m.in. w Distilleries et Domaines de Provence.
Spirits, Wydarzenia
bary, konkursy
Championnat De Saveurs De Provence – finał na Whisky & Friends
Powiązane artykuły
Degustacje, Degustujemy
degustacje
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Lektury
recenzje, wino
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
Wydarzenia
rynek
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]