Destylat zrobiony z ponad 20 historycznych odmian jabłek cydrowych z sadów Domaine Le Hiautre w Gonneville sur Honfleur, Zbierane z ziemi przez ponad dwa miesiące, umyte, posortowane i starte jabłka zostały delikatnie wyciśnięte, aby wydobyć nie więcej niż 650 l soku z tony jabłek. Następnie jabłka poddano fermentacji przez okres czterech miesięcy i dwukrotnie przedestylowano w alembiku. Następnie 6 miesięcy leżakowania w amforze. Edycja limitowana, tylko 1374 butelek o mocy 60%. Zapach pełen jabłek – głównie słodkich, ale też gorzkich i pieczone jabłka, nutka anyżu, lukier. Smak słodko-gorzki, pieczone jabłka w lukrze, ale też soczyste słodkie jabłka. Finisz dość lekki, jabłkowy, gorzkawy, mineralny, delikatna słoność. Wysoka moc alkoholu w ogóle nie przeszkadza. W Polsce w ofercie M&P.