firma Domaine du Coquerel z wioski Milly, która ma zaledwie 350 mieszkańców, zajmuje trzecie miejsce na francuskim rynku producentów kalwadosu i drugie miejsce wśród eksporterów tego trunku. Powszechnie dostępne i dość tanie Coquerel Fine oraz Vieux są kalwadosami z niższej półki. Te dobre są drogie, długo leżakują i sprzedawane są w karafkach: Très Vieille Réserve (piętnastoletni), Pomme d’Eve (z jabłkiem w środku, butelka zawieszana jest na drzewie i jabłko dojrzewa wewnątrz) i Coquerel XO (kupaż z kilku beczek, najmłodsze destylaty mają osiem lat). Destylarnię założył w 1937 roku René Gilbert, w 1941 roku przeniosła się ona do miasta Milly, a od 1971 roku była własnością znanego niemieckiego producenta brandy Asbach, który wprowadził markę Coquerel na swiatowe rynki, w tym do sklepów wolnocłowych. Dyrektorem generalnym został François Martin, a dziś firmą kieruje jego syn Jean-Fançois Martin. Od początku lat 70. XX wieku firma rozrosła się i jeszcze dwukrotnie zmieniła właściciela. W 1990 roku Diageo przejęło Asbach & Cie wraz z marką Coquerel, ale w 1996 roku stała się na powrót biznesem rodzinnym, kiedy kupił ją Jean-Fançois Martin. Dziś kalwadosy Coquerel są sprzedawane w ponad 20 krajach na całym świecie, zdobywają nagrody na międzynarodowych konkursach i wystawach – mają już ponad 100 medali. Destylarnia jest otwarta dla zwiedzających, a wstęp jest bezpłatny. Przy destylarni w Manoir du Coquerel działa centrum dla zwiedzających z wystawą poświęconą destylacji kalwadosu, można też zajrzeć do piwnic, w których w beczkach dojrzewa ponad 10 tys. hektolitrów jabłkowego destylatu.
W ofercie są kalwadosy: Coquerel Fine (minimum dwa lata w beczce, aromat owocowy, wanilia, smak mocny, świeży), Coquerel Vieux (co najmniej trzy lata w beczkach z francuskiego dębu, aromat owocowy z dominantą jabłkową, nuty kwiatowe i dębina, smak prosty, ale elegancki, wyważony), Coquerel VSOP (destylaty co najmniej czteroletnie, aromat kandyzowanych owoców, imbiru, skórki chleba, drewna, wanilii, smak gładki, owocowy z nutami przypraw), Coquerel XO (destylaty w wieku od 6 do 10 lat, leżakujące w starych dębowych beczkach, aromat pieczonych jabłek, orzechów laskowych, cytryny, czekolady i karmelu, smak okrągły, owocowy) czy wspomniane Très Vieille Réserve i Coquerel XO. Są też kalwadosy butelkowane pod marką Marquis de la Pomme – 15 Ans (aromat mocny, ale ciepły, wanilia, czekolada, smak jabłek, miodu i wanilii), Marquis de la Pomme – 20 Ans (aromat owocowo-wytrawny, smak zrównoważony – dojrzałe owoce z nutami tanin), jak również Prestige Collection: wspomniane Pomme d’Eve (z jabłkiem w środku, owocowy, waniliowy, świeży), La Capricieuse XO (w karafce zdobionej ręcznie dmuchanym jabłkiem, pieczone jabłka, orzechy laskowe, czekolada, cytryna, karmel), La Quintessence 30 Ans (kwiaty jabłoni, pieczone jabłka, kandyzowane morele, rodzynki karmel, nuty drewna). Produkują też Pommeau de Normandie (w wieku co najmniej 18 miesięcy), likiery – ciekawy likier mleczny na bazie kalwadosu Laïka (17%) oraz likier jabłkowy Coquerel (20%) – i cydry. Firma ma także swój oddział w Cognac i butelkuje koniaki pod marką Guy de Bersac.