Craigduff

totorfowa whisky single malt, którą w latach 70. XX wieku produkowała jedna z destylarni w Speyside należących do Chivas Brothers (Pernod Ricard). Nigdy nie doczekała się oficjalnej edycji, a Chivas oficjalnie nigdy nie podał, która to destylarnia, ale najprawdopodobniej była to Glen Keith. Signatory, które weszło w posiadanie kilku beczek z kwietnia 1973 roku, wypuszczało edycje Craigduff w wieku: 32-, 33-, 38-, 40- i 45 lat. Whisky leżakowały w beczkach typu refill sherry butt. To whisky mocno torfowa, torfowany był słód, ale także woda przechodziła przez torfowe pokłady. Whisky Craigduff produkowana była przez Chivas eksperymentalnie, na potrzeby ich blendów.
Edycja Craigduff 1973 32YO CS Signatory (53,9%) była butelkowana w 2005 roku, w liczbie 557 butelek. Barwa miodowa, aromat: ziołowo-czekoladowo-propolisowy. Gorzka czekolada, gałązka rozmarynu, masło orzechowe i syrop klonowy. W ustach: bardzo słodko i kwiatowo, przyjemnie rozgrzewa, dużo słodu, mniej sherry, odrobina soli, skórka chleba. Bogata, pięknie poukładana. Finisz bardzo długi, słodki, pojawia się posmak słodkich wiśni i deserowych winogron.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.