Dawid Bujar, utytułowany barman z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży, będzie oficjalnym przedstawicielem Żubrówki Bison Grass i Żubrówki Czarnej na polskim rynku.


Dawid Bujar od 20 lat związany jest z branżą gastronomiczną, od kilkunastu lat będąc aktywnym barmanem. Przez ten czas umiejętnie łączył rozwój w dziedzinie miksologii z posadami managerskimi w rozmaitych lokalach, głównie na południu Polski. W trakcie swojej kariery z powodzeniem brał też udział w wielu konkursach barmańskich. Do jego największych osiągnięć należy zwycięstwo w polskich eliminacjach konkursu Belvedere World Cocktail Competition oraz 4. miejsce w międzynarodowym finale tego wydarzenia, organizowanym w Londynie w 2007 roku. Ponadto, Dawid może się pochwalić 3. miejscem w konkursie Calvados Trophy 2012 i 2. miejscem w projekcie Bacardi Experto de Ron, organizowanym w 2011 roku. Dawid jest też dynamicznym aktywistą branży gastronomicznej i miksologicznej, współtworzącym wiele lokalnych projektów, jak np. Silesian Mixologist, serię wieczorów koktajlowych Speak Easy, czy warsztaty barmańskie w trakcie festiwali Tauron Nowa Muzyka i Sztauwajery.
Z CEDC International, właścicielem marki Żubrówka w Polsce, Dawid Bujar współpracuje od 2015 roku. W 2017 roku został ambasadorem nowego programu barmańskiego Bison Grassuje, skierowanego do barmanów z całej Polski, którzy mogli podejrzeć proces produkcyjny wódki w jej mateczniku, czyli w zakładzie produkcyjnym w Białymstoku. Od tego roku będzie wspomagał Przemysława Matuszewskiego, global brand ambasadora marki Żubrówka, w jego codziennych obowiązkach w kraju.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail