Marka wprowadzona na rynek w 1973 roku przez potentata na rynku tequili, firmę Sauza, dla uczczenia trzech pokoleń destylatorów z rodziny Sauza, a także stulecia założonej w 1873 roku firmy. Trzy pokolenia i trzech mistrzów destylacji: Don Cenobio, Don Eladio i Don Javier Sauza. Tequila robiona w 100% z ręcznie zbieranej błękitnej agawy, trzykrotnie destylowana w zakładzie La Perseverancia, starzona w beczkach z białego amerykańskiego dębu.
Tres Generationes Plata (38%) młoda tequila ma bardzo delikatny, lekko ziemisty aromat. Smak również delikatny, nieco kwiatowy, jest też siano i gorzka biała część cytrusa.
Tres Generationes Reposado (38%) spędziła cztery miesiące w beczkach, aromat bardziej wyrazisty, nieco coli, biszkopta, surowego ziemniaka. W ustach kompletne zaskoczenie, bo w smaku też cola, nigdy takiej tequili nie miałem w ustach. Słodka, orzeźwiająca, przyjemna.
Tres Generationes Añejo (38%) spędziła rok w specjalnie wypalonych beczkach, aromat miodu, także coli, ale mniej niż w Reposado, biszkopt. Tu jest już duży wpływ drewna, trunek nabrał tanin drewna i utracił rześkość, stał się cięższy, bardziej gorzki.