Zapraszamy 17 lutego o godz. 19.30 na spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację szkockiej whisky single malt z destylarni Scapa. Scapa to jedna z ostatnich ręcznie obsługiwanych destylarni, pracująca przez całą dobę. Fermentacja jest długa, trwa 160 godzin, czyli prawie 7 dni. Daje to owocowy profil whisky. Destylacja odbywa się w jednej parze alembików. Do pierwszej destylacji wykorzystywany jest alembik typu Lomond, będący już jedynym ocalałym egzemplarzem tego typu alembiku używanym do produkcji szkockiej whisky. Spróbujemy pięciu butelek, w tym trzech nowości.
Scapa Skiren (40%)
Scapa Glansa (40%)
Scapa 10YO (48%)
Scapa 16YO (48%)
Scapa 21YO (52,9%)
Degustacja odbędzie się stacjonarnie dla klubowiczów Spirits Tasting Club oraz online dla wszystkich chętnych przez platformę Zoom. Koszt uczestnictwa obejmuje 5 próbek po 20 ml – 100 zł + 20 zł wysyłka dla uczestników online z możliwością obejrzenia materiału wideo w późniejszym terminie.
link do biletów: https://spirits.com.pl/produkt/degustacja-whisky-scapa-z-wysylka/