marka rumu produkowanego przez Demerara Distillers Ltd w Gujanie. Sprzedawany w kilku wersjach, najtańsza – Superior – zdecydowanie psuje markę, 3-letni też nie zachwyca, pozostałe są naprawdę wyśmienite. Tanie rumy El Dorado Superior dostępne są w wersjach: White, Gold i Dark, są ostre w smaku i średnio aromatyczne. Dużo lepsza jest linia Fine Cask Aged, a w niej podwójnie filtrowany biały rum trzyletni oraz złote rumy pięcio- i ośmioletni, które lażakowały w beczkach po Bourbonie. Prawdziwym mistrzostwem jest seria Luxury Cask Aged, a w niej rumy 12-, 15-, 21- i 25-letnie, słodkie, o głębokich nutach tropikalnych owoców i dębiny. Są także rumy El Dorado Single Barrel, także bardzo wysokiej klasy: EHP – starzony w małych beczkach ma pełne smoliste i owocowe nuty, nazwa pochodzi od twórcy destylarni Edwarda Henry’ego Portera, PM – słodki, z nutami cynamonu, jabłek i toffi, nazwa pochodzi od miejsca Port Mourant oraz ICBU, o ciężkich tytoniowych nutach. Firma butelkuje też rum z dodatkiem ziół – El Dorado Spiced Rum oraz niezwykły sześcioletnie El Dorado De Luxe Silver Rum – podwójnie filtrowany biały długo leżakujący trunek. Pod marką El Dorado sprzedawany jest także mleczny likier z pięcioletnim rumem.