gin

Xamariri to rasa afrykańskich słoni. 15% zysku ze sprzedaży tego ginu trafia do dwóch fundacji: Big Life Foundation i Space for Elephants Foundation, które są zaangażowane w ochronę słoni afrykańskich i ich siedlisk. Każda z ręcznie napisanych etykiet zawiera numer butelki. Elephant Gin powstaje w Hamburgu, w tradycyjnym miedzianym alembiku. Zestawiany z 14 ręcznie zbieranych botaników, w tym kilku afrykańskich, jak: baobab, bukko, piołun afrykański, serdecznik czy hakorośl, inne to: hiszpańska skórka pomarańczy, jabłka z północnych Niemiec, tarnina, czarny bez, jałowiec. Przyjemny zapach, cytrusowy: grejpfrut, pomarańcze, mandarynki i jałowiec. Smak słodki, pomarańczowy, lekko czuć korzeń dzięgla i nasiona siemienia lnianego. Finisz to grejpfrut, pomarańcze, jałowiec i dzięgiel. Moc – 45%.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail