26 sierpnia odbędzie się kameralna degustacja Festus & K5 – Akademia Kulinarna. Goscie będą mogli poznać podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z uczestników poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.Zostanie przedstawiona charakterystyka każdego wina z danych szczepów, sposób degustacji i przechowywania win. Degustowane wina: Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino (Włochy), Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley (Chile), Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley (Chile), Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero (Hiszpania), Scala dei Garnatxa 2015, Priorat (Hiszpania). Do win zostaną podane sery i wędliny, pieczywo oraz oliwa. Miejsce: Akademia Kulinarna K5, Kaczewska 24, Gdynia. Godz.: 17.00.
Festus – Abc wina: czerwone odmiany winorośli
Powiązane artykuły
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]