markę stworzył Jean-Sébastien Robicquet. Był to pierwszy gin, którego bazowy alkohol pochodzi z winogron. Destylowany jak koniak w szarentejskich alembikach w XVI wiecznym Maison Villevert, w samym centrum regionu Cognac. Każdy botanik destylowany jest osobno, potem gin jest zestawiany jak koniaki. Botaniki to: jagody jałowca, zielony kardamon, pieprz kubeba, lukrecja, limonka, kolendra, gorzkla (tropikalna roślina rosnąca w Ameryce Południowej), gałka muszkatołowa, korzeń imbiru oraz kwiat winogron, zbierany w czerwcu, o bardzo delikatnym, „zielonym”, winogronowym aromacie. Oferowany jest w dwóch wersjach, które różnią się nie składem botaników, lecz tym, jak zostały połączone podczas kupażowania. G’Vine Floraison (40%) jest delikatny, kwiatowy, z wyraźnymi nutami winogron, G’Vine Nouaison (43,9%) jest ostrzejszy, z nutami korzennymi i ziołowymi.