(麦焼酎 一番札) japońskie shochu z pszenicy i jęczmienia, powstające w destylarni Asahi. Do fermentacji użyto drożdży koji. Przez krótki czas starzono w dębowych beczkach. Aromat słodki, jak zmiażdżone ziarna. W smaku – lakier i drożdże. Moc – 25%.
(麦焼酎 一番札) japońskie shochu z pszenicy i jęczmienia, powstające w destylarni Asahi. Do fermentacji użyto drożdży koji. Przez krótki czas starzono w dębowych beczkach. Aromat słodki, jak zmiażdżone ziarna. W smaku – lakier i drożdże. Moc – 25%.
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]