Jérôme Forget prowadzi farmę Yonnière w Orne, w Normandii. Na prawie 15 ha ma sad pełen gruszy i w mniejszym stopniu jabłek. Owoce zbierane są ręcznie, ma stare odmiany, takie jak plant de blanc, niektóre drzewa mają ponad 200 lat. Od 1995 roku robi swój cydr i perry, likier apéritif de poire Pyrus, a także w niewielkich ilościach calvados, korzystając z przewoźnego alembika. W jego kalwadosie gruszki stanowią aż 80% nastawu. Ta edycja została zabutelkowana w 2024 roku, w wieku 25 lat z mocą 53,2%. Aromat jabłek, pieczonych jabłek, słodkich gruszek, lukrecji, tytoniu, wanilii. W ustach bardzo cierpko, gorzkie śliwki, mirabelki, ananas, ostry tytoń, lukrecja, marcepan. Ostry finisz – cierpki tytoń, kwaśne i gorzkie jabłka, ananasowe jabłka, nuta suszonej papryki, lukrecja.
