Kaseda

japońskie shochu, robione w Bansei Shuzo w mieście Kasedatakahashi, prefekturze Kagoshima. Przypomina amerykański bourbon, tylko jest znacznie lżejsze (moc alkoholu to zaledwie 34%). 51% fermentowanego zacieru stanowi kukurydza, reszta to żyto i jęczmień. Trunek leżakuje aż przez 30 lat w beczkach z białego dębu. Bardzo delikatny aromat lakieru i kukurydzy. W smaku głównie kukurydza. Finisz lekki, słodowy.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.